oogrollerbinnenmuurtrapleuningdeurradiatorrelius
 
 
 

Laboratorium voor Infectieziekten te Groningen

Aan de van Swietenlaan in de stad Groningen staat een bijzonder pand: de nieuwe hoofdvestiging van het Laboratorium voor Infectieziekten. Het heeft het toepasselijke uiterlijk van een schematische vorm van een virus.

Het gebouw is geschilderd met producten van RELIUS Benelux. De laboratoria zijn behandeld met RELIUS Cleancoat, een bacteriebestendige KIWA gecertficeerde speciale coating voor de zorg. De wanden zijn voorzien van Ekotex glasweefsel. Van de totaal 6000 m2 behandelde wanden zijn er 2000 m2 wanden in de laboratoria behandeld met RELIUS Cleancoat.

Het Laboratorium voor Infectieziekten (LvI) is een stichting die medisch microbiologische en een deel van de immunologische diagnostiek verzorgt op landelijk topniveau. Denk hierbij aan onderzoek naar SOA’s, MRSA, Q-koorts en Mexicaanse griep. Deze research wordt op aanvraag uitgevoerd voor onder andere specialisten, huisartsen, GGD en verpleeghuizen. Ook verricht het LvI diagnostiek voor derden, zoals voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en andere medisch microbiologische laboratoria. Met ruim 200 medewerkers is het LvI het grootste laboratorium in zijn soort in Nederland. Het nieuwe gebouw heeft een uitstraling die is geïnspireerd op het werkveld van het LvI. De schematische vorm van een virus is door de ontwerper, architectenbureau De Zwarte Hond, gebruikt als aanleiding voor de vormgeving van de lichte gevelelementen en de draagconstructie. Op de verdiepingen vindt straks het onderzoek plaats in 2.000 vierkante meter aan labruimte. In het hart van het gebouw komt een groot atrium waar alle vergaderplekken en het bedrijfsrestaurant aan liggen.

Bekijk PDF
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug
sitemap | disclaimer | Relius 2016 ©