oogradiatorrollerdeurtrapleuningbinnenmuurrelius
 
 
 

Relius Cool Colours

COOL COLOURS is de naam van de nieuwste product-/pigment- innovatie van RELIUS. Door de reflectie van de infrarood-stralen worden oppervlakken beduidend minder warm. Vervorming, beweging, scheurvorming en gevolgschades ontstaan door te hoge temperaturen in door zonnestralen opgewarmde bouwdelen, met COOL COLOURS wordt dit structureel verminderd. Buitenmuren, gevelkozijnen, ramen, deuren en andere bouwdelen zijn nu ook in de donkerste kleuren én zwart te schilderen, zelfs de liggende delen. De dimensie- en vormstabiliteit van bouwdelen die zijn geschilderd met Cool Colours worden zodoende duurzaam verbeterd. Dat betekent minder onderhoud, een langere levensduurverwachting en dus lagere exploitatiekosten.

In nauwe samenwerking met BASF is het RELIUS nu gelukt dit probleem op te lossen. Met een volledig nieuwe pigment pasta-technologie worden infrarood stralen beter door het oppervlak gereflecteerd. In direct zonlicht blijven, in een donkere kleur geschilderde gevels, met COOL COLOURS steeds koeler dan vergelijkbare gevels in kleuren met conventionele pigmenten. Onafhankelijk van de zwaarte van de kleur zijn hierdoor de temperatuur- schommelingen en de thermische bewegingen beduidend minder. De dimensie- en vormstabiliteit van bouwdelen die zijn geschilderd met COOLCOLOURS worden zodoende duurzaam verbeterd. Dat betekent minder onderhoud en dus lagere exploitatiekosten.


De voordelen bij toepassing van COOL COLOURS op buitengevelisolatie

Met name door de opbouw met isolatieplaten ontstaan in buitengevel-isolatiesystemen extreme thermische bewegingen. Tot nu toe proberen we door de keuze van lichtere kleuren de kans op scheurvorming te beperken. De donkere kleuren worden, in verband met de opwarming van dergelijke gevels, door geldende richtlijnen tot een maximum grens toegestaan.

Vanaf nu is het voldoende om 2 afwerklagen aan te brengen met een RELIUS COOL COLOURS buitenmuurverf om het risico van hoge thermische belasting, sterke bewegingen en scheurvorming in de ondergrond te vermijden. De keuze voor een kleur wordt niet meer bepaald door de reflectiewaarde want met COOL COLOURS zijn alle coole en trendy kleuren mogelijk, zelfs zwart. Daarnaast is de afwerking buitengewoon bestendig tegen poederen, zeer kleurecht en zeer weersbestendig met als gevolg een langere levensduur van het verfsysteem. De COOL-COLOURS-technologie is net zo verdraagzaam met oude verf- en pleisterlagen als conventionele muurverven. De nieuwe technologie is geschikt voor alle buitengevelisolatie systemen met EPS-, PUR-, en minerale wol isolatieplaten.

RELIUS start de invoering van de optionele COOL COLOURS technologie by RELIUS met de nieuw ontwikkelde Premium Elasto-Siliconenharsverf RELIUS Relinova NanoTech. Inmiddels is het ook mogelijk om de COOL COLOURS-technologie toe te passen in de RELIUS transparante beitsen, RELIUS lakken en RELIUS Dakcoatings die vanwege de geringe opwarming door de zon ook energiebesparende voordelen heeft bij het koelen van zolderruimtes.

Terug
 
sitemap | disclaimer | Relius 2016 ©